Betamos "går live", som det heter

Drygt ett år efter att jag började fiffla med designen på min personliga blogg är den klar. Det kan låta illa, uselt eller till och med Internet Explorer (känsliga tittare varnas), men för mig är det ett stort framsteg. Jag har nämligen åstadkommit ett färdigt resultat för en gångs skull, som jag dessutom är nöjd med.

Drygt ett år efter att jag började fiffla med designen på min personliga blogg är den klar. Det kan låta illa, uselt eller till och med Internet Explorer (känsliga tittare varnas), men för mig är det ett stort framsteg. Jag har nämligen åstadkommit ett färdigt resultat för en gångs skull, som jag dessutom är nöjd med. Normalt sett rinner sådana här projekt ut i sanden någonstans mellan när jag inser att jag vill "byggaFörsta skissen av betamos.se pyramider med en spade" och att jag egentligen har tröttnat och vill lära mig något helt annat, exempelvis hur man skriver en USB-drivrutin. (Ja, det har hänt. Senast jag låg hemma och var sjuk, för att vara exakt.)

Från grunge till minimal

Det är mycket spill nu när man är klar, i form av Photoshop-filer, strategiska texter och till och med en röd tomte som höll i min RSS-ikon, haha. Jag ser själv hur jag har utvecklats det senaste året och nu när jag kan jämföra A med B förstår jag lite hur mina ideal har Skiss nummer två av betamos.seförändrats. I början var jag helt ny och hade helt galna idéer. Jag gjorde en grunge-aktig design. Jag var övertygad om att den skulle frälsa världen med sin skönhet. Det gjorde den inte. Den fick inte ens chansen.

Jag började jobba på Kodamera, mitt första riktiga jobb. Heltid med webben förändrade mig. Jag är mycket mer sparsmakad med krimskrams nuförtiden. Jag tycker det är så mycket skit överallt. Informationen på nätet är fortfarande tyvärr ofta otillräcklig, irrelevant, otillgänglig, obefintlig eller överflödig. Framförallt är det medelstora och stora webbplatser som förvånar mig. För många Nummer tre i serien av betamos.sekockar liksom. Alla har sin lilla sida som ingen hittar till eller bryr sig om. Jag vill vara en motpol till det. Både i arbetslivet och privat.

Så jag började skissa mer baklänges — ta bort linjer från gränssnittet, skippa borders och framförallt, inte stänga in webbplatsen i en låda, utan låta den löpa ut på kanterna åt höger och vänster. Landskapskänsla.

Det må låta glorifierande det här, och det är det också. Egentligen är det nog delvis att jag inte är tillräckligt säker för att kunna göra krumilurer och sånt. Det blir ofta fult, så jag skalar av istället. Jag har i alla fall smak nog att ogilla mina egna alster ibland.

Se upp för betamos.se

I framtiden kommer det ske en hel del saker här så bokmärk och prenumerera för fulla muggar. Planen lyder:

  • Skapa en "om mig"-sida, för alla fans
  • Implementera en riktigt schysst jQuery-feature i kommentarsfältet på blogginläggen. Jag avslöjar inget mer, men se till att ha en Gravatar
  • Blogga regelbundet om webben, det kommer bli mycket tekniskt men också en del annat

På återseende mina vänner, ovänner, fiender och Internet Explorer!

2 feb 2010
  • webbdesign
  • lansering

2 kommentarer

Emil's Gravatar

1. Emil

Tummen upp! Ser mycket bra ut. Gillar att du skall göra en "om mig"-sida för alla dina fans! HAHA!

Emil's Gravatar

2. Emil

En kommentar till. CAPTCHA inputen är svårt att hitta.

Kommentera